De oorspronkelijke bewoners de familie Oudhuis woonden op dit bedrijf in een Noord-Hollandse stolp boerderij. In deze boerderij woonden zij en molken zij hun koeien. Zij hadden later naast de stolp boerderij een woonhuis gebouwd. Cees Zuurbier heeft dit bedrijf van de familie Oudhuis overgenomen. In de jaren 80 is de stolp boerderij verbrand, gelukkig kon het woonhuis gespaard blijven. Voor de koeien is er toen een loopstal gebouwd.
 
Cees zijn zoon Sjaak Zuurbier heeft het bedrijf vervolgens van zijn vader overgenomen. Hij molk ongeveer 75 koeien. In 2012 is de derde generatie na een aantal jaar in maatschap gezeten met zijn ouders aan het roer gekomen. Jos heeft toen een aantal dingen binnen het bedrijf veranderd. De stal is groter geworden en een nieuwe melkput is erin gekomen. Samen met zijn vrouw Janneke hebben zij 68 ha land en melken zij nu 135 koeien. In de stal van Melkveehouderij VOF J. Zuurbier is het een bont gezelschap aan koeien, zij hebben onder andere de rassen Holstein Frysian, Fleckview, MRIJ en Anglers. 

 
  
 
 
          
 
 
 

Afbeelding invoegen      

De melk wordt geleverd aan de Cono fabriek, zij maken daar de wereldberoemde Beemsterkaas van. De melk moet aan zeer hoge eisen voldoen qua gezondheid status van de dieren, de voeding die zij krijgen (VLOG vrij)*, medicijn gebruik en natuurlijk de reinheid met melken. Dit alles om een zo goed en eerlijk mogelijk product te kunnen leveren.
 
Zeer hoog in het vaandel staat bij Melkveehouderij VOF J. Zuurbier het dierwelzijn en duurzaamheid. De koeien leven in de winter in een stal die geheel het klimaat van buiten heeft, alleen hebben zij een dak boven hun hoofd zodat zij niet nat worden. Vaak zie je dan ook in het weide seizoen als het slecht weer is of te heet dat zij niet eens naar buiten willen. De koeien grazen bij Jos en Janneke van April-November buiten.
 
Tevens kunt u op Melkveehouderij VOF J. Zuurbier ongeveer 50 schapen vinden deze krijgen eind maart-begin april hun lammeren.
 
Qua duurzaamheid is Melkveehouderij VOF J. Zuurbier geheel zelfvoorzienend door 160 zonnepanelen die op het dak liggen.
 
* VLOG vrij - Voer dat binnen Europa gegenereerd is. Hier worden geen genetisch gemanipuleerde voedingsstoffen in gebruikt
 
Afbeelding invoegen